Patronen

Zomers blousje

Wat een heerlijke temperaturen! En laat ik nu net een lekker vrolijk zomers blousje af hebben.

Het vrolijke stofje kreeg ik van mijn schoonouders met kerst en heeft dus een goede bestemming gekregen.

Het patroon komt uit knipmode nummer 3-2017 en het is bloesje nummer 8. Het blousje kwam uit de rubriek ‘makkelijk maken’. Maar toch blijf ik de uitleg bij de patronen van Knipmode best lastig vinden als onervaren hobbyist. Gelukkig heb ik naailes en kan mijn lerares me verder helpen als ik vast loop.

Over de pasvorm ben ik nog niet helemaal tevreden. Het is me vanaf de taille echt te wijd, waardoor ik het niet mooi vind vallen als ik het blousje draag. Vooral op mijn rug heb ik enorme ‘luchtgaten’. Denk dat ik het blousje dus maar eens mee terugneem naar naailes, om te kijken wat er nog aan te doen is.

Kortom een projectje waar ik heel veel van geleerd heb, maar waarvan ik zelf (nog) niet 100% tevreden ben over het resultaat.

Mocht je denken wat heeft ze kleine oogjes?! Het weekend dat ik de foto’s nam was ik zo ontzettend moe.

Advertenties

10 gedachten over “Zomers blousje

 1. Ik heb dit bloesje ook gemaakt en ik was ook niet helemaal tevreden van het resultaat. Dus het ligt in een hoekje te wachten tot ik er tijd en zin in heb om ermee aan de slag te gaan… maar de jouwe lijkt me toch al best geslaagd!

  Liked by 1 persoon

   1. Vooraan slobbert hij helemaal, echt niet flatteus. Nochtans heb ik een heel mooi stofje gebruikt, maar het staat me voor geen meter. En vooraan vond ik het moeilijk op te lossen met in te nemen. Ik vermoed dat ik een maat of 2 kleiner had moeten maken. Maar helaas!

    Like

   2. Ik heb er de moed nog niet voor gehad om het uit elkaar te halen en om de schaar erin te zetten. Ik denk dat het nog wel even in de kast gaat blijven liggen. We bezien het later nog wel eens. 😅 xx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s